Ce pedeapsă a primit un tânăr care a aruncat o petardă într-o femeie care acum nu mai vede cu un ochi

petardă
Foto: kaytitan / pixabay.com

Un bărbat din Satu Mare a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și la plata a 20.000 de euro, cu titlu de daune morale, respectiv 5.800 de lei, cu titlu de daune materiale, după ce a aruncat cu o petardă într-o tânără, relatează publicația locală „PresaSM”.

Tânăra de 29 de ani nu mai poate să vadă deloc cu ochiul drept. Incidentul s-a petrecut în noaptea de Anul Nou, când tânăra ieșise împreună cu soțul ei pe stradă ca să vadă focurile de artificii organizate de Primăria Satu Mare.

O petardă aruncată i-a explodat chiar în faţă, iar femeia a fost transportată de urgenţă la spital, unde a stat internată mai bine de 2 luni.

Deși agresorul s-a angajat verbal să achite toate cheltuielile medicale, nu a făcut acest lucru şi nu i-a mai răspuns victimei la telefon, motiv pentru care tânăra a apelat la un avocat.

Instanța de judecată a decis ca femeia să primească daune de peste 20.000 de euro deoarece și-a pierdut ireversibil funcția ochiului.

Foto: kaytitan / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.