Ce mai fac HCM-urile? Victorie pentru Constanța, eșec pentru Baia Mare

Handbalul românesc se luptă pe două fronturi în competițiile europene. Băieții de la HCM Constanța țintesc sferturile de finală în Cupa EHF, în timp ce fetele din Baia Mare se luptă pentru un loc între cele mai bune opt echipe din Liga Campionilor.

Ieri, la Constanța, HCM a reușit să învingă puternica formație iberică Fraikin Granollers. Cu portarul Mihai Popescu în zi de grație și susținuți de un public euforic, campionii României au obținut prima victorie din Grupa B a Cupei EHF.

A fost un succes senzațional, mai ales că spaniolii aveau două goluri avans când mai erau de jucat doar trei minute. HCM a revenit senzațional și s-au impus cu 28-27. Cei mai buni marcatori ai constănțenilor au fost Laurențiu Toma, muntenegreanul Mladen Rakcevici și sârbul Dalibor Cutura.

Echipa pregătită de macedoneanul Zvonko Sundovski speră la calificare, însă pentru a o reuși trebuie să câștige ultimele două partide: în deplasare, cu rușii din Sankt Petersburg (n.r. – ultimul loc în grupă) și acasă cu formația daneză Tvis Holstebro, liderul în Grupa B.

În Liga Campionilor, HCM Baia Mare n-a reușit surpriza pe terenul unguroaicelor din Gyor, deținătoarele trofeului.

Maghiarele au controlat jocul, în ciuda unei evoluții bune a maramureșencelor, care au condus multă vreme în prima parte a duelului.

Gyor a câștigat cu 29-23, în ciuda paradelor excelente ale braziliencei Barbara Arenhart. Nemțoaica Susann Mueller a reușit opt goluri pentru formația din Ungaria, care s-a calificat în sferturile de finală.

De cealaltă parte, Adelina Elisei și Alexandra Do Nascimento au fost cele mai bune marcatoare, cu câte patru goluri.

Pentru Baia Mare urmează meciul decisiv pentru calificarea în faza următoare, pe teren propriu, cu danezele de la Viborg. Fosta campioană a Europei traversează o perioadă de criză, iar româncele au șanse mari să repete victoria obținută în deplasare, în urmă cu câteva săptămâni.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

1,2 milioane de motive pentru care Ziua Femeii nu există în România
„Româncele vor să aibă și o carieră, și o familie. Dar în țara noastră e foarte greu”
Eclipsa parțială de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din România
Tânăr reclamat la poliție pentru că a vrut să ajute un bătrân orb