Iohannis nu-l vrea pe Ponta: România are nevoie de un alt Guvern

Klaus Iohannis. FOTO: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat într-un interviu pentru Realitatea TV că își dorește un guvern liberal condus de Cătălin Predoiu.

„Acest Guvern a fost aici când am devenit președinte. Nici nu i-am ales, nici nu îi resping instituțional, pentru că nu este treaba președintelui să respingă instituțional un Guvern. Dar nu, cu acest Guvern, nu văd cum pot să îmi pun în practică gândirea mea pentru o Românie prosperă și puternică pentru următorii zece ani. Eu îmi doresc un Guvern PNL (…) dar, președintele nu poate să schimbe Guvernul, doar Parlamentul, în timpul alegerilor parlamentare. Acum este posibil, am zis-o și înainte de alegeri și cred că toată lumea a observat că se și întâmplă, am zis că după alegeri vor începe mișcări în Parlament.

Se vor forma noi grupuri, vor apărea reorientări. Acest lucru se întâmplă (…) Este posibil ca, în cursul acestui an, nu știu când, pentru că nu dirijez eu aceste lucruri, dar sunt mișcări în Parlament, mișcări între partide. Este posibil să se schimbe majoritatea și e normal. În momentul în care actuala Opoziție simte că are un vot în plus, vine cu moțiune de cenzură și schimbă Guvernul. Așa funcționează democrația”, potrivit realitatea.net.

Iohannis a mai spus că a lucrat la un proiect pentru România împreună cu liberalii, iar acesta ar urma să se deruleze pe o perioadă de zece ani.

„Pentru asta este nevoie de un nou Guvern. Pentru asta este nevoie de un Guvern cu care lucrez eu împreună, pe aceleași principii, pe aceeași planificare. Un Guvern care vine cu o platformă de guvernare, cu un program de guvernare care se bazează, în esență, pe lucrurile cu care am venit în fața alegătorilor și cu care am câștigat alegerile.

Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu e niciun secret și atunci, cu acel Guvern, veți vedea ce înseamnă dacă președintele, nu colaborează constituțional corect, ci colaborează efectiv cu Guvernul. Având concepte similare, având abodări similare. Ce avem acum: colaborăm instituțional corect”, a mai spus Iohannis la Realitatea TV.