Ce înseamnă să mănânci sănătos pentru nutriționista Mihaela Bilic: „Tot ce e gras e sănătos”

FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com
FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com

Nutriționista Mihaela Bilic spune că mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare dietetică și că „tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată”, iar silueta este „rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului”.

„Ce înseamnă să mănânci sănătos?

Sa mănânci sănătos înseamnă in primul rând sa mănânci in functie de senzatiile alimentare (foame, sațietate). Înseamnă sa mănânci intuitiv (in functie de apetit, pofte) si nu in ultimul rând sa nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise).

Mâncarea sănătoasa nu înseamnă mâncare dietetică, dimpotrivă: tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă si frunze!

Tot mâncat sănătos înseamnă când te bazezi pe cele 5 simturi cu care este dotat corpul (văz, auz, miros, gust, atingere) atunci când evaluezi mâncarea, nu pe deciziile si informațiile rationale ale minții. Mintea nu simte, ea are doar gânduri si idei care sunt usor de manipulat si de influențat, corpul in schimb nu poate fi păcălit. Si dacă ceva ne place cu adevarat, înseamnă ca e sănătos si ne face bine.

Cat despre program si numar de mese, fiecare e liber sa decidă ritmul care i se potriveste. Silueta este rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului. Fiecare individ are un buget de calorii în care trebuie să se încadreze, unii sunt mai “bogați”, alții mai “săraci”… Mâncatul peste buget duce la îngrășat. Iar dacă avem kilograme in plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos, ci doar că mâncăm prea mult!”, a scris nutriționista Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.