Ce au decis judecătorii în cazul unui bărbat reclamat de vecini la poliție că își renovează apartamentul

FOTO: MamaShaw/Pixabay.com
FOTO: MamaShaw/Pixabay.com

Un bărbat din Alba a fost reclamat de vecini la Poliție pentru că făcea gălăgie în timp ce își renova apartamentul. A fost sancționat cu 200 de lei pentru tulburarea liniștii proprietarilor, însă a decis să nu plătească amenda și să meargă la instanța.

După un proces care a durat 7 luni, Judecătoria Alba Iulia i-a dat dreptate bărbatului și a ajuns la concluzia că „starea de fapt nu corespunde realității”, potrivit Ziarul Unirea.

„Măsura amenzii a fost luată doar pe baza plângerilor unor vecini, iar agentul de poliţie s-a prezentat în data de 11 februarie 2023, după o zi de la stabilirea amenzii şi emiterea proceselor verbale de constatare a contravenţiei.

Agentul de poliţie a încheiat procesul verbal în baza unor înregistrări prezentate de reclamanţi, care nu puteau fi dovedite. Am efectuat câteva lucrări de modernizare în camera copiilor, dar niciodată în orele de linişte şi în niciun caz nu au fost produse zgomote care să deranjeze foarte mult”, a susținut persoana amendată în acțiunea depusă la Judecătoria Alba Iulia.

Instnața a concluzionat că agentul care l-a amendat nu era de față în momentul producerii presupuselor zgomote.

„Agentul nefiind de față la momentul producerii presupuselor zgomote, astfel cum rezultă din raportul agentului din data de 09.03.2023, instanţa reține că nu i se poate acorda procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei valoarea probatorie a unei prezumții simple.

În acest sens, instanța reține că starea de fapt, astfel cum a fost menționată în cuprinsul procesului verbal, nu corespunde realității, astfel cum a fost stabilită pe baza probelor administrate în dosar, intimatul nefăcând dovada temeiniciei faptelor reținute, prin niciun mijloc de probă administrat în cauză”, a susținut judecătorul, în hotărârea pronunțată în 15 septembrie 2023.

De asemenea, judecătorii au mai reținut că, deși cel amendat a recunoscut efectuarea unor lucrări de modernizare în camera copiilor, pentru care a folosit și unele unelte care produc zgomot, acesta a afirmat că nu a deranjat foarte mult și niciodată în timpul orelor de liniște, aspecte care se coroborează cu cele declarate de către ceilalți vecini.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.