Presa străină despre înfrângerea României: ”Inimoșii albanezi i-au învins pe Anghel Iordănescu și pe jucătorii săi dezumflați”

România a fost făcută una cu pământul de Albania la Euro 2016 (uefa.com)
România a fost făcută una cu pământul de Albania la Euro 2016 (uefa.com)

Eșecul surprinzător al naționalei de fotbal a României în fața Albaniei, scor 0-1, la Lyon, în ultimul meci al Grupei A de la Euro 2016 a fost relatat pe larg în presa internațională.

Golul marcat de Armando Sadiku, atacantul formației din Liechtenstein FC Vaduz, după o greșeală impardonabilă a lui Ciprian Tătărușanu, a trimis România acasă, în timp ce Albania speră ca jocurile rezultatelor să o mențină în competiție.

A fost prima victorie din istorie a albanezilor în fața României într-un meci oficial.

Iată ce au scris câteva dintre cele mai importante publicații europene despre prestația românilor din meciul cu Albania.

Albanezii, care au atras mulți admiratori pentru prestațiile lor din înfrângerile strânse strânse cu Elveția și Franța, și-au văzut eforturile răsplătite în meciul cu România, care părăsește turneul cu doar un punct, iar soarta antrenorului Anghel Iordănescu este tot mai nesigură, scriu britanicii de la The Telegraph.

Sfârşit trist pentru o echipă fără curaj. România aşteaptă un antrenor străin

Românii, chiar dacă au ținut mai mult de minge, au făcut prea multe greșeli și au jucat prea multe mingi previzibile pentru a face diferența pe tablea de marcaj, au relatat francezii de la prestigiosul cotidian sportiv L’Equipe.

A fost de ajuns o lovitură de cap perfectă a lui Armando Sadiku, primul gol din istorie al Albaniei la Europene, pentru a urca în locul naționalei României pe locul 3, cel al speranței, în Grupa A – Gazzetta dello Sport

eMAG începe o mare campanie de vară. Ce produse au cele mai mari reduceri

Spaniolii de la Marca au titrat simplu: ”Lumea întreagă începe să cunoască Albania”. Într-un Campionat European al modeștilor, Albania s-a dedicat jocului și a devenit prima mare revelație a turneului. A scos România din competiție pe merit, au mai scris ibericii.

Albanezii au eliminat România, arătând sclipiri creative și o apărare impenetrabilă. Contrastul cu stilul de joc al României lui Anghel Iordănescu și a jucătorilor săi dezumflați a fost uluitor – The Guardian

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Îți recomandăm și un reportaj exclusiv realizat de GreatNews:

Un șanț care înghite destine. Valea în care statul ”sapă” viitorul copiilor