Câți români sunt online zilnic pe internet?

cea mai rapidă conexiune la internet
Foto: Arnaud 25 via Wikimedia Commons

Numărul românilor care folosesc zilnic internetul a crescut exponențial în ultimii ani în România, susține un studiu al Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT).

În total, în România există 8,8 milioane de utilizatori de internet, iar 6,5 milioane dintre ei sunt zilnic online.

Potrivit studiului BRAT, organizația industriei de media din România care măsoară audiența presei scrise și a mediului online, 70 la sută dintre orășeni folosesc internetul. În mediul rural, procentul scade la 44, scrie Agerpres.

În mediul urban, internetul s-a răspândit cu mare rapiditate în ultimul deceniu și ceva, crescând de la 8% la 56% pentru persoanele cu vârste cuprinse între 14 și 64 de ani.

Internetul a devenit, chiar și la sate, o necesitate. Din punct de vedere al răspândirii, internetul este a doua cea mai populară utilitate, după electricitate, pe care și-o permit și românii din mediul rural.

Creșterea este alimentată de numărul mare de utilizatori noi din rândul populației adulte sau vârstnice, tinerii fiind deja online. În orașe, peste 95% din tinerii cu vârste între 14 și 24 ani se folosesc de internet, procentul trecând de 98% în București și orașele mari.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews: