Câți voluntari americani s-au înrolat până acum în Armata ucraineană pentru a lupta împotriva rușilor

soldați americani armata
Foto: Military_Material / pixabay.com

3.000 de voluntari americani s-au înrolat până acum în rândurile Armatei ucrainene, pentru a lupta împotriva rușilor care au invadat țara, relatează „Vocea Americii”.

Ucraina a lansat un apel prin care le cere doritorilor să se înroleze într-un batalion internațional care să ajute statul să reziste în fața invadatorilor.

S-au înrolat nu doar americani, ci și voluntari din foste state sovietice, ca de exemplu Georgia și Belarus.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că deja s-au înrolat 16.000 de voluntari străini care „vor apăra Ucraina, Europa și întreaga lume”.

„Nu avem nimic de pierdut decât libertatea noastră”, a spus președintele.

Într-o postare pe Facebook, Armata ucraineană a anunțat că este în căutarea unor oameni care au experiență de luptă. Guvernul ucrainean a ridicat temporar obligativitatea vizei pentru voluntari.

Foto: Military_Material / pixabay.com

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.