Câtă încredere mai au oamenii în Facebook

Mai puțin de o treime din utilizatorii Facebook cred că datele lor personale sunt bine protejate pe rețeaua de socializare. Foto: Pixabay

Încrederea utilizatorilor în Facebook s-a prăbușit în urma scandalului Cambridge Analytica, în urma căruia datele personale a peste 87 de milioane de oameni au fost divulgate.

Un studiu efectuat pe un eșantion de 3.000 de persoane în Statele Unite, de către Institutul Ponemon, și preluat de Financial Times, a arătat că utilizatorii sunt mai sceptici față de felul în care Facebook le gestionează datele personale față de un studiu similar efectuat anul trecut.

Doar 27% dintre cei întrebați cred că Facebook le protejează informațiile personale, față de 79% – în 2017.

Este un declin considerabil, acesta fiind cel mai slab nivel al încrederii pe care îl are populara rețea de socializare în ultimii ani.

Institutul Ponemon se ocupă de sondaje de opinie în rândul comunității de pe Facebook de un deceniu.

Studiul efectuat recent arată că utilizatorii au fost foarte supărați de faptul că scurgerea de date personale din cadrul scandalului Cambridge Analytica nu a fost făcută publică imediat după ce s-a întâmplat, în 2015.

”Facebook a fost ridicat pe un piedestal foarte înalt. A căzut de la o mare înălțime”, a spus președintele Ponemon, Larry Ponemon.

Facebook a mai trecut prin scandaluri, de la o crimă postată direct pe rețeaua de socializare, la tot fenomenul fake news, însă niciunul nu a reușit să zdruncine atât de tare încrederea utilizatorilor.

Facebook are peste 2,2 miliarde de utilizatori activi în lumea întreagă. Rețeaua de socializare a depășit un miliard de conturi reale în 2012.

Foto: Pixabay

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.