Căsuțe din lemn cu grădină, pentru bătrânii dintr-o comună brașoveană

Căsuțe din lemn din centrul social

Primăria din comuna brașoveană Hălchiu a accesat fonduri europene cu ajutorul cărora a finalizat un proiect social care a cuprins și construirea a opt căsuțe din lemn, în care vor locui persoane vârstnice, aflate în dificultate.

Bătrânii se vor putea muta în căsuțele din lemn începând de anul viitor.

Căsuţele sunt construite din lemn, au încălzire prin pardoseală și sunt asemănătoare unei garsoniere, fiind concepute ca spațiu pentru dormitor, bucătărie, grup sanitare şi cameră de zi.

De asemenea, căsuțele din lemn sunt dotate cu mobilier, televizor, frigider și aragaz. Fiecare căsuţă are rezervat un spaţiu pentru grădinărit, astfel încât să ofere o ocupaţie bătrânilor care le vor locui.

Bătrânii vor putea locui în aceste căsuțe din lemn pe o perioadă maximă de cinci ani, timp în care nu vor plăti utilități, costurile acestora urmând să fie suportată de Primărie.

„Cei care vor locui în aceste căsuţe vor avea asistenţa medicală asigurată, la fel şi cea psihologică şi toate celelalte nevoi pe care le au aceşti oameni în vârstă din localitatea noastră. Vor fi cazaţi aici bătrâni care nu mai au posibilitatea să se întreţină singuri acasă pentru că nu mai au pe nimeni şi, vrând-nevrând, trebuie să ajungă în aceste căsuţe minunate”, a declarat Ioan Gîrbacea, primarul comunei Hălchiu, citat de Bună Ziua Brașov.

El a precizat că reprezentanții Consiliului Local al comunei urmează să decidă criteriile după care vor fi aleşi beneficiarii proiectului.

reduceri emag

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.