Cascada Bigăr în presa străină: „Un loc unic. Arată ca desprins din basme”

casacada_bigar
Casacada Bigăr. Foto: Zamolx Wikimedia Commons

Dacă anul trecut site-ul The World Geography declara cascada Bigăr din județul Caraș-Severin drept cea mai frumoasă din lume, acum publicația „The Huffington Post” o numește „un loc desprins din basme”, relatează stirileprotv.ro.

„Câteodată vezi o fotografie cu un peisaj natural ce ți se pare ireal. Așa se întâmplă cu Izvorul Bigăr care parcă e desprins din basme. E un loc magic”, notează publicația americană. Autorul materialului compară căderea de apă din Caraș-Severin cu o scenă din filmul Disney „Mica Sirenă”.

„O stâncă acoperită de mușchi și un izvor subteran creează împreună acest colț de natură frumos și unic. Aflat în Munții Aninei din vestul României, casacada s-a regăsit pe numeroase liste ale celor mai frumoase locuri din lume și din România. Cu siguranță, înțelgem de ce”, continuă articolul.

Cascada Bigăr face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvorăște de la 200 de metri altitudine și se varsă în râul Miniș, de pe o stâncă acoperită de mușchi.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți și alte articole despre locuri frumoase din țară și să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.