Carrfour retrage de la vânzare 4 tipuri de înghețată contaminată cu o substanță cu efect cancerigen, iritant și narcotic

înghețată
Foto: wanderson91 / pixabay.com

Hipermarketul Carrefour a anunțat că, în urma primirii unei notificări din partea furnizorului Froneri Ice Cream România, a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a 4 tipuri de înghețată.

Este vorba despre înghețată-ruladă cu 3 tipuri de ciocolată, înghețată cu vanilie, sorbet cu lămâie și înghețată cu vanilie și fructe exotice.

Produsele sunt următoarele:

Produsele au fost retrase de la vânzare deoarece a fost detectată prezența oxidului de etilenă în aditivul utilizat în fabricarea produselor – gumă de carruba.

Oxidul de etilenă este un gaz iritant, toxic, ce are și efect narcotic. Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului îl clasifică drept cancerigen.

Persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Pentru informații suplimentare puteți contacta Carrefour România S.A. la adresa clienti@carrefour.com.

Foto: wanderson91 / pixabay.com