Care este culoarea anului 2018? Viitorul este ultra violet

Foto: versionz / Flickr

Institutul Pantone a dezvăluit, cum o face la fiecare final de an, culoarea anului următor. Pentru 2018 a fost ales o nuanță ultra violet.

Este o culoare care ”comunică originalitate, ingenuitate și o gândire vizionară”, a explicat alegerea Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, adăugând că nuanța se găsește în cosmos, în cristalele de ametist și a fost culoarea preferată a celebrului arhitect Frank Lloyd Wright, care obișnuia să poarte o manta violet atunci când era în căutarea creativității.

Ditto Wagner se înconjura, la rândul său, de violet atunci când își comunea operele. Prince, regretatul artist, era și el un mare fan al culorii.

”Este cea mai complexă dintre toate culorile. Este nevoie de două nuanțe opuse, roșu și albastru, pentru a obține violetul”, a adăugat șefa Pantone, care consideră că violet este culoarea care reprezintă cel mai bine ”situația mondială de astăzi”.

În 2015, Pantone alesese două culori pentru 2016: un cuarț roze și un albastru seren, drept recunoaștere a lumii în care barierele între genuri și sexe sunt tot mai puține. În 2017, culoarea anului a fost un ton de verde, care sugera noi începuturi.

”Pentru 2018 am vrut să alegem ceva care oferă speranță și un mesaj pozitiv”, au mai spus reprezentanții Pantone, care setează an de an multe tendințe în ceea ce privește nuanțele din designul interior sau modă.

”Trăim într-o lume care cere inventivitate și imaginație. Această inspirație creativă se confundă cu ultra violetul”, a mai spus Leatrice Eiseman.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.