Capul sus! Simona Halep a fost învinsă din nou de Maria Șarapova, dar aventura la Turneul Campioanelor nu s-a încheiat

Simona Halep a cedat și al șaselea duel cu Maria Șarapova. Rusoaica s-a impus în două seturi, cu un dublu 6-4, în timp ce campioana noastră are nevoie de un succes în ultimul meci din Grupa Roșie, cu Agnieszka Radwanska, pentru a se califica în semifinale la Turneul Campioanelor.

Șarapova a intrat mult mai bine în meci decât Halep. Concentrată și foarte ambițioasă, rusoaica s-a desprins la 2-0, însă tactica sa îndrăzneață a adus și câteva greșeli neforțate.

Simona a depășit debutul crispat și a egalat scorul. Echilibrul s-a menținut în următoarele game-uri, când ambele jucătoare și-au apărat cu îndârjire serviciul. Schimburile de mingi au fost extrem de încinse, o dovadă a rivalității aprige dintre cele două super-jucătoare.

La 5-4 pentru rusoaică, Simona a cerut să se consulte cu antrenorul Darren Cahill. Australianul a sfătuit-o să pună mai multă presiune, să aibă mai multă încredere și a felicitat-o pentru jocul său.

Din păcate, Simona nu a reușit să facă față bombardamentului Mariei și, cu toate că a anulat apoi două mingi de set ale rusoaicei, a pierdut primul set pe propriul serviciu, scor 4-6.

Manșa secundă a început groaznic pentru Simona, care, deși a încercat să se agațe de fiecare punct, a pierdut primele trei game-uri. A cerut din nou sfatul antrenorului, care i-a spus să facă urgent câteva schimbări în joc.

Indicațiile au ajutat-o pe Halep, care a oprit seria negativă, însă Șarapova a revenit rapid la cârma jocului și s-a desprins la 5-1.

Simona a încercat o revenire și a câștigat trei game-uri consecutive, însă ultimul cuvânt l-a avut tot Maria, care a încheiat setul doi cu un break și s-a impus, la fel ca în prima manșă, cu 6-4.

Românca are nevoie de un succes în ultimul meci, cu Agnieszka Radwanska, învinsă azi în două seturi de Flavia Pennetta, pentru a se califica în semifinale la Turneul Campioanelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: