Când vom putea renunța la mască? Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

valeriu gheorghiță coordonator vaccinare
Sursa: Captură Digi24

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a făcut precizări despre momentul în care vom putea renunța la masca de protecție.

”În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie”, a spus medicul Gheorghiță la Antena 3.

”Vreau să menţionez că prin folosirea corectă a măştilor de protecţie ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”, a explicat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Gheorghiță a adăugat că datele actuale arată că vaccinul este foarte eficient, incidența cazurilor de COVID-19 scăzând considerabil după demararea campaniilor de vaccinare, în toată Europa.

Potrivit medicului militar, și la nivel național, printre persoanele vaccinate în prima etapă, s-a înregistrat o diminuare de până la 90% a incidenței virusului.

În România, peste 1,7 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID.