Când vom avea 1.000 de kilometri de autostradă. „Moldova va fi răsfățată!”

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a spus că obiectivul de finalizare a celor 467 de kilometri de autostradă este realizabil peste 4-5 ani. „În 2020 – 2022 vom avea cei 1.000 de kilometri de autostradă”, a declarat ministrul Transporturilor, la emisiunea Prim Plan, de la TVR.

Despre autostrada Sibiu-Pitești, ministrul a spus că studiul de fezabilitate se poate finaliza la sfârșitul anului, iar partea de execuție va fi încheiată în 2021.

„La Orăştie-Sibiu nu s-a respectat proiectul. CNADNR va executa garanţiile – 90 de milioane de lei – sumă care acoperă bucata demolată. Se demolează 300 de metri, plus încă 200 de metri în care au apărut fisuri fără a fi spuşi traficului.

Există îngrijorarea că ceea ce s-a întâmplat pe aceşti 500 de metri este posibil să se fi întâmplat şi pe alte porţiuni. Se va realiza o expertiză tehnică pe toată lungimea proiectului pentru a vedea unde trebuie să intervenim. Dacă nu sunt contestaţii la licitaţii, credem că în septembrie tronsonul va fi dat circulaţiei”, a declarat ministrul.

Dan Costescu a mai spus că în ceea ce privește autostrăzile, Moldova este „răsfățata acestui program”. „Ei au primit în program 2 autostrăzi, e drept că ele abia acum încep. Una leagă Muntenia de Moldova, cealaltă leagă Moldova cu Ardealul”, a mai adăugat ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește alte sectoare de transport, ministrul Costescu a spus că CFR va avea garnituri moderne de tren în 2017, iar la TAROM va fi o restructurare, „își vor revedea politica de personal, de ture și trebuie să-și definească strategia de zbor și apoi să ceară bani pentru întinerirea flotei”.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și altele de acest fel alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.