Când se va putea circula de la Craiova la București pe drum de mare viteză. Pe tronsonul 4 se toarnă asfalt

Pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești se tornă asfalt.  Constructorul care a realizat deja tronsoanele 2 și 3 ale acceluiași drum, date în circulație, așterne pe tronsonul 4 stratul de uzură.

Atât constructorul tronsonului 4, cât și constructorul tronsonului 1, au promis că vor termina lucrările înainte de termenul asumat prin contract, astfel încât spre finele acestui an să se poată circula integral pe șosea de mare viteză între Craiova și București, tronsonul 4 făcând legătura cu autostrada A 1 Pitești-București.

„Tronsonul 4 al DEx12 (Craiova -Pitești) avansează într-un ritm bun. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 75%. Constructorul român (UMB) este bine mobilizat pe cei 31,82 km ai acestui tronson la care execută acum următoarele lucrări:

– așternere a stratului de uzură (asfalt);

– montare parapet;

– montare rosturi poduri;

– execuție a sistemelor de scurgere a apelor.

După finalizarea ambelor tronsoane ale DEx12 aflate în lucru anul acesta, se va putea circula pe întreaga distanța Craiova – București pe drum de mare viteză (aproximativ 230 de km)”, a scris Pistol.

Lucrările sunt și mai avansate la tronsonul 1 al DEX 12. Deși primul dat în construcție, cu doar câteva zile înainte ca Liviu Dragnea să-și afle sentința, tronsonul 1, care este și cel mai scurt (17,7 km), a avut o istorie zbuciumată. Lucrările au fost câștigate de firma italiană Tirrena Scavi, care nu a reușit să le ducă la bun sfârșit, în cele din urmă fiindu-i reziliat contractul.

Acest contract a fost din nou atribuit asocierii de firme OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI AS – STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL – VISIO CONSTRUCTION WORKS SRL în luna august a anului trecut, noul termen de execuție fiind 18 luni.  

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.