Când se aprind luminițele de Crăciun în Capitală

sursa: captura youtube

Iluminatul festiv din București va fi aprins în seara aceasta, 30 noiembrie, de doi elevi olimpici.

Peste 9 milioane de beculețe de tip LED vor împodobi Capitala. O serie de elemebte decorative sunt unice, dedicate Centenarului Marii Uniri. Printre acestea se află și o „Coloană a Infinitului”, precum și mai multe figurine pictate manual, care înfățișează elemente folclorice românești.

Reproducerea Coloanei Infinitului măsoară 12 metri, are o greutate de 110 kilograme și este montată la kilometrul 0 al Capitalei, în Piața Universității.

Alte elemente unice sunt femeile cu tulnic, care au o înălțime de 3,5 metri și sunt picatate manual. Alte figurine, înalte de 3 metri, reprezintă perechi de dansatori în horă, îmbrăcați în haine populare. De asemenea, vor fi și elemente care aduc aminte de perioada regalității.

Potrivit Companiei Municipale Iluminat Public București, anul acesta vor fi cu 6 milioane mai multe beculețe decât în anii precedenți. Vor fi peste 700.000 de șiruri luminoase cu o lungime totală de 845 de kilometri.

Iluminatul festiv ca fi în peste 72 de locuri din București, precum bulevarde și străzi secundare. În total, este vorba despre 40 de kilometri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.