Ca în filme. Munți de bani găsiți de procurorii DIICOT și polițiști în casa unui traficant

1,7 milioane de lei au confiscat procurorii DIICOT din casa unui bărbat acuzat de trafic de droguri. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce mergea la o livrare cu câteva doze de cocaină, 59 de comprimate de ecstasy și 200 de grame de canabis.

Acasă la bărbatul în vârstă de 33 de ani procurorii DIICOT au descoperit bani ascunși în lenjeria de pat, în mai multe valize și cutii de pantofi. Pentru a ține socoteala încasărilor, acesta avea o mașină de numărat banii.

„Procurorii DIICOT- Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO București au desfășurat activităţi procedurale în cadrul operațiunii „THE FLAG”, probând activitatea infracționala a unuia dintre cei mai importanţi dealeri de droguri de risc şi de mare risc care distribuia în zonele exclusiviste ale municipiului Bucureşti.

Finalizarea operațiunii a a avut loc în noaptea de 09/10 noiembrie 2020, prin organizarea unei acțiuni complexe in zona Baneasa- Pipera- Otopeni, ocazie cu care inculpatul a fost prins in flagrant, pe raza orasului Otopeni, Ilfov, in timp ce transporta, pregătite pentru vânzare, cantitățile de 20 grame de cocaină, 59 comprimate de ecstasy, 150 gr. cannabis şi 15 gr hașiș.

Asupra inculpatului s-au găsit și ridicat și sumele de 12.728 lei și 300 leva despre care se dețin date că provin din traficul de droguri.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului situată pe raza oraşului Otopeni a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 17 de cannabis, 3928 comprimate de ecstasy, 10 grame amfetamină, sumele de 1.698.970 lei și 4070 euro despre care se dețin date că provin din traficul de droguri.

Suma de bani totală indisponibilizată şi cu privire la care există indicia că provine din traficul de droguri este în valoare de 1.700.000 lei.

La data de 11.11.2020 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.