„Bunul simț” la români. Loc de plajă pentru copii, ocupat de adulți

ponton copii
Foto: Adrian Gemănaru / Facebook

Adrian Gemănaru, un localnic din orașul Constanța, a publicat pe Facebook o fotografie cu mai mulți adulți care au ocupat abuziv un loc de plajă special amenajat pentru copii și pentru persoanele cu dizabilități.

În imagine se vede că pontonul a fost ocupat de trei bărbați și o femeie, în ciuda faptului că, după spusele localnicului, zona respectivă era semnalizată drept una destinată copiilor și persoanelor cu dizabilități.

„Să râzi sau să plângi? Suntem fără scăpare! Deși am prezentat și afișat în mod clar că această plajă frumoasă este realizată pentru persoanele cu nevoi speciale și pentru toți copiii, există adulți ce trec peste orice limită de bun simț. Cum să ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca să faci plajă. Cât de lacom și egoist poți să gândești să blochezi distracția copiilor la mare doar ca să faci plajă pe pontonul plutitor? Din ce în ce mai greu!!!”, a scris pe Facebook Adrian Gemănaru, de profesie psiholog.

Imaginea publicată s-a viralizat în mediul online, fiind redistribuită de sute de ori pe rețeaua de socializare.

„Mai sunt atât de multe de schimbat în țara asta… Pe tine te mai miră astfel de atitudine? Cum ți se pare însă atitudinea unor părinți care nu sunt de acord ca în clasa copiilor lor să învețe și copii cu dizabilități? Sau a celor care ocupă locurile de parcare rezervate?”, a comentat un utilizator.

„Poate nu ne mai miră. Dar nu putem fi indiferenți. Noi ca și popor avem multe de rezolvat la partea morală și intelectuală. Un copil cu dizabilități nu este un ciudat. Este șansa noastră de a demonstra că suntem o societate civilizată. Unde mai pui că acum oameni cu anumite dizabilități participă la jocurile olimpice și fac performanță acolo unde mulți din noi, cei întregi, nu putem”, a răspuns un internaut.

Unii dintre ei au considerat că cei patru ar fi trebuit amendați.

„Trebuie un semnal că e un loc pentru persoanele cu nevoi speciale…copii sau adulți. Și cine nu respectă, arși cu amendă”, a propus cineva.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.