„Bomba” care a ajuns la Obama și Zuckerberg. Adolescent arestat pentru că a făcut un ceas

FOTO: captură video youtube.com
FOTO: captură video youtube.com

Ahmed Mohamed, un adolescent în vârstă de 14 ani, a fost arestat după ce a venit la școală cu un ceas pe care l-a făcut singur acasă. „Am vrut să-mi impresionez profesorii, însă când i-am arătat ceasul, profesorul s-a speriat, a crezut că e o bombă, că o ameninț”, a declarat Ahmed Mohamed, elev la liceul MacArthur din Texas.

Știrea a ajuns în toată presa, iar mai multe personalități din Statele Unite au reacționat. Cele mai puternice poziții le-au avut președintele Barack Obama și fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg.

„Grozav ceas, Ahmed! Nu vrei să-l aduci la Casă Albă? Ar trebui să inspirăm mai mulţi copii să le placă știinţa. Asta face America mare!”, a postat Barack Obama pe Twitter.

Mark Zuckerberg are peste 1 milion de „Like-uri” la postarea sa despre Ahmed. „Probabil aţi auzit de povestea lui Ahmed, elevul de 14 ani din Texas, care a construit un ceas şi a fost arestat după ce l-a adus la şcoală.

Să ai abilitatea şi ambiţia de a construi ceva ar trebui să fie de lăudat, nu să ducă la arestare. Viitorul aparţine oamenilor că Ahmed. Ahmed, dacă vrei să vii la Facebook, mi-ar plăcea să te întâlnesc. Continuă să construieşti!”, a postat pe Facebook, Mark Zuckerberg.

Ahmed le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut pe rețelele de socizalizare și a spus că va merge la Casa Albă, vrea să-și facă mai departe studiile în domeniul tehnologiei, însă acum își dorește să se mute la un alt liceu.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.