Bloggăriță de turism din Franța: „Acesta este cel mai bine păstrat secret al României”

blogger turism românia
Foto: messynessychic.com / paulket1968 / pixabay.com

Messy Nessy, o bloggăriță de turism din Paris, Franța, a vizitat în această vară România, iar acum le recomandă această destinație tuturor celor care vor să descopere un tărâm sălbatic, aproape magic, unde se pot relaxa în inima naturii.

„În această vară, curiozitatea m-a dus în România, o fostă țară comunistă balcanică, cu o reputație proastă ca fiind o țară înapoiată cu țigani, și cu zero infrastructură pentru turism. „De ce vrei să mergi în România?”, am tot fost întrebată înainte de plecare. Răspunsul, pe care l-am ținut pentru mine, a fost: „Ca să vă arăt că vă înșelați””, își începe ea descrierea vacanței în România pe blogul personal.

„Unul dintre cele mai surprinzătoare lucruri în timpul documentării mele a fost să descopăr pasiunea pe care viitorul rege al Angliei o are pentru mediul rural românesc, „ultimul colț sălbatic al Europei”. Vizitează Transilvania în fiecare an, are proprietăți într-un sat izolat, iar recent le-a deschis către vizitatori pentru a promova turismul sustenabil în România. Este cu adevărat un loc magic. El a spus adesea că dealurile din România îi amintesc de cum ar fi arătat Scoția dacă nu ar fi fost despădurită. Nu se înșală, iar eu l-aș completa și aș spune că peisajele neatinse și pășunile verzi ar putea să rivalizeze cu peisajele din Toscana și din Provența”, continuă ea.

Unul dintre marile avantaje ale unei excursii în România este că e o destinație ieftină, apreciază Messy Nessy: „Bineînțeles, o vacanță în România este mult mai ieftină – mă refer atât la zboruri, cât și la cazare”. Bloggărița menționează că aici oricine își poate permite „luxul simplicității”, existând cazări de la 25 de euro pe noapte la 120 de euro.

„Departe de stereotipul obositor de „casă a lui Dracula”, Transilvania este un basm, un loc unde poți evada din viața de oraș și unde reușești cu adevărat să te deconectezi de stresul de acasă. De la case de oaspeți istorice la conace elegante, în mijlocul frumuseții sălbatice a colinelor de la poalele Carpaților, acesta este, cu siguranță, cel mai bine păstrat secret al României. Și dacă este [un loc – n.r.] suficient de bun pentru Prințul Charles…”, mai povestește ea.

Messy Nessy recomandă casa de oaspeți a contelui Kalnoky de la Micloșoara, satul Viscri, complexul Valea Verde din satul Cund (județul Mureș) sau conacul Apafi de la Mălâncrav. Conacul Apafi, ce datează din secolul al XVII-lea, este unul dintre preferatele sale.

„A fost restaurat recent după ce a fost confiscat și lăsat să se degradeze în timpul regimului comunist. O bună parte din mobilier a fost realizat de artizani locali prin metode tradiționale. Apafi arată ca o vilă de vis din Toscana – cu excepția faptului că aici vei plăti doar 65 de euro de persoană, cu mic dejun și cină inclusă. Conacul are 5 dormitoare. Poți și să închiriezi toată vila alături de prieteni, tot la prețul de 65 de euro de om pe noapte”, explică ea.

În ceea ce privește obiectivele turistice, Messy Nessy recomandă Sibiul, Transfăgărășanul, Castelul Bran, Peleșul și observatoarele de urși.

Foto: paulket1968 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.