Blocurile inteligente din România, unde factura la lumină și căldură depășește rar 50 de lei

Foto: Captură StirilePROTV

În București a apărut primul bloc în care factura la utilități depășește rar 50 de lei deoarece apartamentele sunt independente energetic, informează stirileprotv.ro.

Aceste locuințe care au costuri de întreținere aproape de zero folosesc energie regenerabilă pentru alimentare, dar au și materiale, instalații și tehnologii de ultimă oră.

Un metru pătrat costă 1.650 de euro, iar apartamentele au, în medie, o suprafață de 200 de metri pătrați. Facturile la întreținere sunt însă printre cele mai mici din București: pentru curent și caldură costurile pot fi și de 50 de lei pe lună.

Blocul are o izolație specială, iar materialele sunt garantate pentru zeci de ani. Imobilul a primit cea mai înaltă certificare din România în materie de consum redus de energie: „Green Homes”.

Acesta este însă numai primul bloc de acest fel. În sudul capitalei se află în construcție peste 4.000 de apartamente, în mai multe ansambluri rezidențiale care vor să obțină certificare Green Homes.

Fiecare bloc va avea câte 120 de panouri solare și toate vor produce curent electric. Din vânzarea acestuia, dezvoltatorul va asigura aproape gratuit administrarea ansamblului.

„Fiecare bloc va produce curent de 6.000 de euro pe lună. Curentul pentru spațiile comune va fi gratuit, iar unele reduceri apar și pentru celelalte servicii de administrare”, a declarat pentru stirileprotv.ro reprezentantul firmei de panouri.

O garsonieră într-un astfel de imobil costă 30.000 de euro, iar un apartament cu două camere 60.000.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

13 reguli pentru a avea o viață fericită. Recomandările lui Robin Sharma
19 idei inspirate pentru decorarea pereților cu fotografii de familie
Locuri de muncă pentru români în străinătate și în domeniul IT
Mari reduceri la eMAG, în Săptămâna Televizoarelor. Prețuri scăzute cu 40%

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.