Bloc scos la vânzare la 49.000 de euro: 14 apartamente la prețul unei garsoniere din Cluj

Sursa foto: Lajumate.ro
Sursa foto: Lajumate.ro

Mai multe blocuri din localitatea Anina, județul Caraș-Severin, au fost scoase la vânzare pe un site de anunțuri. Este vorba de 13 blocuri cu 4 etaje, 166 de apartamente de 2 sau 3 camere, la roșu. Potrivit anunțului, acestea sunt în apropiere de Semenic și sunt pretabile pentru turism montan sau pentru seniori care vor să se retragă într-un loc liniștit.

Blocurile se află la 50 de kilometri de Serbia, 200 de kilometri de Ungaria și 90 de kilometri de Herculane. Sunt 9 blocuri a câte 14 apartamente cu 2 camere decomandate și 4 cu câte 10 apartamente cu 3 camere. În anunț se mai specifică și că se poate vinde separat câte 1 bloc cu 49.000 de euro bucata. Terenul pe care sunt construite blocurile are o suprafață de 5 hectare, mai scrie în anunțul postat pe lajumate.ro.

Anina este un mic oraș aflat în inima munților Aninei. Este un fost oraș minier, care s-a dezvoltat în jurul exploatărilor de huilă. A început să înregistreze un puternic regres economic după Revoluția din 1989. Acum mai numără în jur de 7000 de locuitori.

În 2002, Anina a ajuns în atenție după ce la Peștera cu Oase din apropierea localității au fost descoperite cele mai vechi rămășițe ale omului modern în Europa. A fost denumit „Ion din Anina”.

Infrastructura turistică este deficitară, însă în zonă sunt câteva obiective turistice ce merită atenție: Peștera Buhui (cu cel mai lung curs subteran din România), Lacul Buhui (primul lac artificial din România), aria protejată Buhui-Mărghitaș, Cheile Minișului cu Cascada și Izbucul Bigăr, calea ferată Oravița – Anina (prima cale ferată montană de pe cuprinsul României, dată în funcțiune în 1863, numită și „Semmeringul Bănățean”).

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.