Belarus a renunțat la statutul non-nuclear. Arme rusești nucleare pot fi acum aduse pe teritoriul său

arme nucleare rachetă balistică
Sursa: Участник:Goodvint / Wikipedia

Guvernul statului Belarus a votat duminică în favoarea renunțării la statutul său non-nuclear, ceea ce pavează drumul pentru ca Rusia să își poată aduce arme nucleare pe teritoriul statului vecin, relatează BBC.

De asemenea, The Washington Post, care citează o sursă anonimă din SUA, anunță că Belarus se pregătește să desfășoare trupe în Ucraina, chiar în cursul zilei de azi.

La rândul său, publicația Kiev Independent citează mai multe surse care susțin că Belarus va trimite parașutiști în Ucraina.

Pe de altă parte, președintele Ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că liderul de la Minsk, Alexander Lukașenko, i-a promis într-o convorbire la telefon că trupele belaruse nu vor fi trimise în Ucraina.

Astăzi au loc negocieri între delagațiile ucraineană și cea rusă, pe teritoriul statului Belarus.

Sursa: Участник:Goodvint / Wikipedia

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.