BBC lansează „Audiopedia”. Arhiva postului va fi online

bbc_logo
BBC va lansa în următorul an un nou website, care va conţine întreaga arhiva a postului, unele înregistrări datând din anii ’40.

Directorul diviziei Audio şi Muzică a BBC, Tim Davie, a declarat pentru The Telegraph că proiectul va fi online în 12 luni.

„Conţinutul va putea fi accesat prin căutarea subiectului, a invitatului sau prin numele emisiunii. Astfel, mii de ore de informaţii unice şi divertisment vor fi disponibile pentru download”, a spus directorul general al BBC, Mark Thompson.

Cititorii se întreabă acum dacă întreg conţinutul postului, circa 70 de ani de emisiuni, va fi disponibil online fără a fi cenzurat. „Jumătate din programele de comedie din anii ’70 ar fi interzise astăzi, deoarece glumele pot fi jignitoare pentru anumite categorii de oameni. Vă imaginaţi cu era în anii ’40…”, comentează Mark Chisholm, un cititor al The Telegraph.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.