Baschetbalistele din România, zdrobite în primul meci la Europene

Românca Annemarie Pârău a reușit doar 4 puncte cu Muntenegrul (FIBA)
Românca Annemarie Pârău a reușit doar 4 puncte cu Muntenegrul (FIBA)

Ungaria și România găzduiesc turneul final al Campionatelor Europene de Baschet, însă sportivele tricolore au debutat cu un eșec la Timișoara, scor 61-79, cu Muntenegru.

Cu toate că este un eveniment sportiv important, timișorenii nu s-au înghesuit în sala ”Constantin Jude”.

Prestația echipei României nu a fost nici ea una strălucitoare, muntenegrencele, mari favorite, controlând jocul fără probleme.

Cea mai bună marcatoare a tricolorelor a fost Gabriela Mărginean, fosta jucătoare din WNBA bifând 18 puncte. De cealaltă parte, Jelena Dubljevici a marcat 15 puncte doar în primul sfert, încheind partida cu 19 puncte, însă în condițiile în care a evoluat foarte puțin în a doua parte a meciului, începută de ex-iugoslave cu un avantaj de aproape 30 de puncte (51-22).

Muntenegru are deja două victorii, după ce a zdrobit și Cehia (71-52), și este ca și calificată în faza a doua a grupelor.

De cealaltă parte, România trebuie să învingă, în această seară, tot la Timișoara, naționala Ucrainei pentru a rămâne în cură. Ucrainencele au pierdut două meciuri: 55-79 cu Franța și 79-80 cu Cehia.

EuroBasket 2015 este găzduit de două orașe din România – Timișoara și Arad – și de cinci din Ungaria: Debrecen, Gyor, Szombathely, Sopron și Budapesta.

Meciurile din faza finală a competiției se vor disputa în capitala maghiară.

ROMÂNIA – MUNTENEGRU 61-79

România: Olah (2), Pârău (4), Pavel (4), Stoiedin (2), Mărginean (18). Au mai jucat: C. Pop (7), A. Olah (2), Ursu (8), Cursaru (0), G. Irimia (2), Paşcalău (12), A. Crăciun (0), Stoenescu (2). Antrenor: Florin Nini.

Muntenegru: Skerovic (5), M. Jovanovic (11), Dubljevic (19), Pasic (2), A. Robinson (10). Au mai jucat: Rakovic (4), N. Popovic (5), Vucetic (5), Aleksic (9), Perovanovic (8), Vujovic (4). Antrenor: Momir Milatovic.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în Anglia și Belgia în domeniul îngrijirii bătrânilor. Salarii de până la 1.700 de lire
Locuri de muncă în străinătate pentru muncitori necalificați
Telefoane mobile ieftine, pentru părinți și bunici