BAC 2024. Perle la Istorie: „Ceaușescu unește PNL și PSD”

concurs test examen
Foto: buschelmangalleries / pixabay.com

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, luni, că rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 76,4% în creştere cu 3,6% faţă de anul trecut (72,8%).

Și anul acesta, profesorii care au corectat lucrările au constatat numeroase „perle”, greșeli mari pe care le-au făcut absolvenții clasei a XII-a.

La disciplina Istorie, profesorii au remarcat câteva gafe monumentale.

„Ceaușescu și-a asumat soarta, dar soția lui nu a vrut”, a scris unul dintre candidați, potrivit AlbaPress, care a făcut o listă cu perlele acestei probe.

„Ceaușescu unește PNL și PSD în Partidul Comunist”, a scris un alt elev prezent la proba de Istorie, susținută marți, 2 iulie.

„Nicolae Ceaușescu încearcă să adere la NATO și încearcă să acceseze fonduri pentru construcția podului Giurgiu-Ruse”, a conchis altcineva.

„Cel de-Al Doilea Război Mondial s-a desfășurat pe o perioadă de 7 ani, a început în 1939 și s-a încheiat în 1945”, scrie într-o altă lucrare.

„O acțiune diplomatică în perioada 1946-1960 a fost regimul lui Petru Mușat“, a înțeles un alt elev.

„În timpul lui Ion Iliescu România semnează un tratat de alianță cu Matei Corvin, acesta îi trimite 25.000 de soldați”, a notat în lucrarea sa un alt elev.

„Primul conducător care a unit România cu statele vecine: Basarabia, Bucovina și Transilvania a fost Alexandru Macedon”, se arată într-o altă perlă.

„Ceaușescu a fost alergat de legionari apoi prins și executat!”, a rezumat un alt candidat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.