Avioanele tale de hârtie zboară mult? Un croat le trimite la 50 de metri depărtare

avion_de_hartie_2
Prima etapă de calificări pentru Campionatul Mondial de Avioane de Hârtie organizat de Red Bull are loc miercuri, 29 februarie, în corpul AN al Politehnicii Bucureşti. Participanţii se pot înscrie până la ora 14, iar concursul începe la 16.

Iscusiţii care fac avioane de hârtie pot participa la trei categorii: distanţa de zbor, durata de zbor şi zborul acrobatic. În finala mondială Red Bull Paper Wings, România va fi reprezentată de trei participanţi, câte unul pentru fiecare categorie.

Finala mondială are loc la Salzburg, în Austria. La distanţă de zbor, campionul ediţilor precedente, organizate în 2006 şi 2009, este Jovica Kozlica. Avioanele sale au zburat 39,43 metri la concursul din 2006, respectiv 54,43 metri la concursul din 2009.

În ceea ce priveşte timpul de zbor al avioanelor de hârtie, campionul din 2009, brazilianul Leonard Ang, a reuşit un zbor de 11,66 secunde. În competiţia acrobatică, concurenţii primesc puncte din partea unui juriu.

AMUZANT. Clipul de promovare a Campionatului Mondial de Avioane de Hârtie

Dacă acest articol ți-a fost de folos, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.

Dacă devii fan al publicației noastre pe Facebook sau dacă te abonezi la newsletter poți câștiga în fiecare săptămână o carte la concursul GreatNews.