Avertizare meteo de vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Lista zonelor afectate

ploi vijelii meteo cod galben de ploi cod portocaliu
Foto: Tony (Flickr)

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină.

Interval de valabilitate: 1 mai, ora 21:00 – 2 mai, ora 21:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (2 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (2 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h. În timpul ploilor, trecător, vântul va lua aspect de vijelie.

Prognoză pentru București

Interval: 1.05.2021 ora 21:00 – 2.05.2021 ora 21:00

Vremea se va menține deosebit de caldă. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 mai) vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de duminică (2 mai), când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h.

Temperatura minimă va fi de 14…16 grade, iar cea maximă de 29…30 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.