Autobuzele care merg pe deasupra mașinilor din trafic

autobuze china
Foto: boredpanda.com

Blocajele de trafic din China sunt legendare. Un astfel de ambuteiaj are chiar și o pagină pe Wikipedia: ambuteiajul de pe autostrada națională 110. Însă problemele de trafic din această țară ar putea deveni istorie dacă planul de a construi niște autobuze revoluționare va merge mai departe, relatează publicația boredpanda.com.

Autobuzele care merg pe deasupra mașinilor se numesc Transit Elevated Bus (TEB) și ar putea fi viitorul transportului în comun în această țară.

Deocamdată, sistemul este doar un concept, însă un mini-model funcțional a fost prezentat la cea de-a 19-a Expoziție Internațională High-Tech din Beijing, China.

Autobuzul va putea să transporte între 1.200 și 1.400 de oameni și îi va duce la serviciu, iar apoi acasă, mergând pur și simplu pe deasupra mașinilor din trafic.

Potrivit CNN, autobuzul este electric și se deplasează pe deasupra a două benzi de trafic, transportând călătorii în partea sa de sus.

Autobuzul va opri în stații, iar călătorii vor folosi lifturi pentru a urca și a coborî din mijlocul de transport.

Reprezentanții companiei care a conceput autobuzele (TEB Technology Development Company) spun că sistemul este mai ieftin decât metroul.

Ideea ar putea duce la reducerea poluării și la decongestionarea traficului în cea mai populată țară din lume.

Dacă proiectul va fi aprobat de autoritățile chineze, sistemul ar putea deveni realitate într-un an de zile. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că există planuri de a testa conceptul în Qinhuangdao, un oraș din provincia Hebei, în luna august.

autobuze china
Foto: boredpanda.com
autobuze china
Foto: boredpanda.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

A fost inventat aparatul care traduce în timp real dintr-o limbă străină
Un român a inventat husa care încarcă telefonul mobil. Nu veți mai avea nevoie de încărcător
Dacia a anunțat o surpriză pentru România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.