Un român a inventat husa care încarcă telefonul mobil. Nu veți mai avea nevoie de încărcător

ArKase, husa care încarcă bateria telefonului (150sec.com)
ArKase, husa care încarcă bateria telefonului (150sec.com)

ArKase, husa inventantă de un român, care încarcă telefonul mobil cu energie regenerabilă, se pregătește să intre pe piață.

Dispozitivul a fost inventat de un tânăr inginer din Hunedoara, Răzvan Mărcuș. Husa tocmai a primit medalia de aur la ediția din acest an a Salonului internațional de inventincă EuroInvest, care a avut loc la Iași.

ArKase funcționează cu ajutorul unui microgenerator, montat în husă, și încarcă bateria telefonului prin regenerarea energiei eliberate de temperatură, lumină, sunet sau chiar de semnalele GSM, GPS sau Wi-Fi.

Proiectul a început în urmă cu peste patru ani, iar inventatorul a investit peste 15.000 de euro în dezvoltarea husei. Husa este de plastic și va fi disponibilă pentru o gamă largă de telefoane. Prețul unei huse va fi de aproximativ 150 de euro.

„Practic, autonomia telefonului mobil devine de 100%”, a explicat Mărcuș.

Aflat în discuții cu mai mulți investitori, Răzvan Mărcuș dorește acum să reducă grosimea husei, de la 8 mm, la doar 3 mm.

Inventatorul își propune să producă aproximativ 6 milioane de huse.

Compania Explore Green Energy, startup-ul din spatele acestui produs, lucrează și la alte proiecte, cum ar fi eficientizarea sistemelor de panouri fotovoltaice și un alimentator mai puternic pentru mașinile electrice.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

giphy (2)

giphy (1)