Dacia a anunțat o surpriză pentru România

FOTO: Dacia
FOTO: Dacia

Dacia a anunțat că transmisia robotizată Easy-R va fi și pe o parte dintre modelele care se vând și în România. De asemenea, vor fi lansate versiunile Prestige pentru Logan MCV și Sandero.

În toamna anului trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt, Dacia a prezentat mașini echipate cu o cutie de viteze automatizată, denumită Easy-R.

Mașinile Dacia cu Easy-R vor avea două pedale, una pentru frână și alta pentru accelerație. Acest model de transmisie se mai regăsește și pe modele Fiat, Citroen și Peugeot.

Transmisia va costa 500 de euro și este poziționată între o mașină cu transmisie manuala și una cu transmisie automată (cu convertizor de cuplu sau dublu ambreiaj).

Cutia dispune de două moduri de funcționare. În modul „Drive”, schimbarea treptelor de viteză se face cu ajutorul unui computer, în funcție de condițiile de rulare, precum turația motorului, viteza de deplasare sau stilul de condus al șoferului. În modul „Manual”, șoferul decide momentul în care sunt schimbate treptele de viteză, potrivit auto-bild.ro.

Marca Dacia a reușit, anul trecut, să depășească cifra de 550.000 de mașini vândute. Din acestea, 60% au fost produse la Mioveni, iar restul în Maroc. Autovehiculele Dacia au fost vândute în 43 de țări. În România s-au vândut mai puțin de 37.000 de mașini Dacia, cu 7.300 mai multe față de 2014.

Cea mai mare piață de export a mărcii Dacia este Franța, unde s-au vândut de trei ori mai multe mașini decât în România. Creșterea cea mai importantă a vânzărilor Daciei a fost înregistrată în Marea Britanie. Cota de piață a ajuns la nivelul celei din Germania, de 1,4%.

Cel mai bine vândut model de Dacia în România este Logan, cu peste 16.000 de autovehicule vândute anul trecut.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

giphy (2)

 

giphy (1)

 

giphy