Australian Open 2015. Meci de o calitate rară între Djokovici și Wawrinka

Sârbul Novak Djokovici a reușit să se califice în finala Australian Open 2015, după un meci de-a dreptul epic în compania elvețianului Stanislas Wawrinka.

Djokovici, de patru ori câștigător la Australian Open, s-a impus cu scorul de 7-6 3-6 6-4 4-6 6-0, în fața unui Wawrinka ce părea capabil, în multe momente ale jocului, să își apere titlul cucerit anul trecut.

Sârbul a impresionat în tie-breakul primului set, pe care l-a câștigat la 1, dar și în setul decisiv, în care a jucat sigur și calm, în fața unui Wawrinka de nerecunoscut. Elvețianul a produs însă niște lovituri extraordinare, reverul executat cu o mână, în stil Roger Federer, încântând tribunele australiene.

Elvețianul, posesor al unei lovituri de rever rar întâlnită, a pierdut în principal din cauza numărului mare de greșeli neforțate.

În finala masculină de la Australian Open 2015, Novak Djokovici îl va întâlni pe britanicul Andy Murray. Cei doi s-au întâlnit de 23 de ori în carieră, sârbul câștigând 15 dintre dispute.

Djokovici a câștigat ultimele patru dueluri împotriva lui Murray. Ultima victorie a lui Murray împotriva liderului mondial datează din 2013, când britanicul se impunea „acasă”, pe iarba de la Wimbledon.

Finala masculină de la Australian Open 2015 se va disputa duminică, 1 februarie.

Vă recomandăm și:

Finală de vis în proba feminină de la Australian Open

Cel mai prost serviciu de la Australian Open 2015 VIDEO

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.