Australian Open 2015. Finală de vis în proba feminină

Cele mai în formă jucătoare din circuitul feminin își vor disputa finala ediției din 2015 a Australian Open.

Maria Sharapova a câștigat semifinala 100% rusă cu Ekaterina Makarova, în timp ce Serena Williams a câștigat duelul american cu Madison Keys, marea surpriză a turneului.
Serena a avut mari probleme în primul set disputat împotriva curajoasei fete în vârstă de 19 ani, care a făcut turneul carierei sale. Experiența Serenei s-a făcut însă simțită în tie-break, pe care l-a câștigat la 5. Setul doi a fost ceva mai ușor, principala favorită de la Australian Open 2015 câștigând cu 6-2.

Williams – 5 finale câștigate la Australian Open

Este a șasea finală pe care Williams o joacă la Australian Open. Americanca în vârstă de 33 de ani a câștigat toate cele 5 finale pe care le-a disputat până acum la Melbourne.

De menționat că ambele jucătoare au disputat acest meci cu ceva probleme medicale. Williams a răcit în timpul turneului, iar Keys a avut parte de deja obișnuitele probleme la mușchii coapsei. Anul trecut, Keys a fost nevoită să se retragă de la Wimbledon din cauza acestei probleme medicale.

Sharapova caută revanșa. În 2007, a pierdut finala Australian Open cu Williams

Makarova, cea care în „sferturi” a învins-o pe Simona Halep, a cedat rapid în fața Mariei Sharapova, scor 3-6, 2-6.

Vântul puternic a afectat calitatea meciului. Sharapova a făcut chiar două duble greșeli din cauza vântului, însă rusoaica în vârstă de 27 de ani a fost atentă la celelalte mingi și a câștigat primul game după, atenție, 10 minute de joc.

Ce a urmat a fost ceva mai simplu. Sharapova s-a desprins la 3-0 și apoi a câștigat primul set cu 6-3. Setul doi a fost ceva mai simplu, iar Sharapova a obținut calificarea după 87 de minute de joc.

Maria Sharapova a câștigat o singură dată la Australian Open. Se întâmpla în 2008, când rusoaica o învingea cu Ana Ivanovici. Cu un an înainte, Sharapova pierduse chiar în fața Serenei Williams.

Finala Maria Sharapova – Serena Williams, de la Australian Open 2015 va avea loc sâmbătă, 31 ianuarie.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.