Au fost emise 2 coduri: portocaliu și galben. Ploi torențiale, vijelii, grindină, vânt de peste 70 km/h

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu și un Cod galben de vreme urâtă.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1.800 de metri altitudine, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00.

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată.

Zone afectate: Dobrogea

În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

cod galben portocaliu
Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.