Au apărut primele corturi pentru refugiați în România

Așa arată primele corturi pentru refugiați din România (digi24.ro)
Așa arată primele corturi pentru refugiați din România (digi24.ro)

Localitatea Lunga, din județul Timiș, se află aproape de granița României cu Serbia. Aici au fost ridicate primele corturi pentru refugiați din țara noastră.

Aproximativ 50 de corturi de armată, păzite de jandarmi, au fost amplasate în Lunga, la 60 de kilometri distanță de Timișoara, în cadrul unui exercițiu. Acesta are ca scop testarea timpului de reacție al autorităților române în fața unei posibil aflux de refugiați.

În paralele, polițiștii de frontieră și jandarmii fac exerciții la granița cu Serbia, pregătindu-se pentru o posibilă schimbare a rutei de călătorie a refugiaților blocați la granița cu Ungaria.

România se pregătește pentru un val de refugiați, însă autoritățile de la București nu au emis încă nicio estimare în legătură cu numărul acestora sau cu data la care ar putea ajunge, scrie Digi 24.

Se fac pregătiri și la Beba Veche, localitate aflată la granița României cu Serbia și Ungaria.

România a fost ferită de valul de refugiați. Nu este pe cea mai scurtă rută spre țările occidentale unde vor să ajungă imigranții, însă cum Ungaria a decis să își închidă granițele sudice, miile de refugiați ar putea să treacă și prin țara Noastră.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: