Aruncat de Steaua, Costel Gâlcă o va antrena pe Espanyol Barcelona

Constantin Gâlcă va pregăti formația Espanyol Barcelona, locul 12 în prima ligă a Spaniei și echipa la care a petrecut patru sezoane, ca fotbalist.

În urmă cu doar câteva luni, Costel Gâlcă (43 de ani) câștiga titlul cu Steaua, la prima sa aventură ca antrenor în fotbalul mare . Chiar dacă ”roș-albaștrii” nu au stăpânit pe deplin situația în Liga 1, așa cum o făcuseră în sezoanele precedente, Gâlcă – o fostă glorie a Stelei – a aglomerat și mai mult vitrina clubului, după o triplă istorică: campionat-cupă-cupa ligii.

În ciuda rezultatelor, s-a despărțit de Steaua. Costel Gâlcă este, alături de Ewald Lienen, care după un an la Oțelul Galați a ajuns pe banca nemților de la St. Pauli, ultimele pâlpâiri ale normalității în viciosul fotbal românesc.

Acum, Costel Gâlcă îi ia locul lui Sergio Gonzalez la Espanyol, club de mare tradiție în Spania, fondat în 1900 de membri exclusiv spanioli. Are în palmares patru cupe ale Spaniei, dar și două finale jucate în Cupa UEFA, ambele pierdute dramatic, la loviturile de pedeapsă.

Mijlocașul Gâlcă a evoluat în peste 150 de meciuri pentru Espanyol între 1997 și 2001, iar diseară va conduce primul antrenament al său la cârma echipei, scrie publicația catalană ”Mundo Deportivo”. Știrea nu a fost făcută încă publică de clubul de pe modernul stadion Cornella El-Prat.

Prima partidă a lui Gâlcă pe banca tehnică a spaniolilor va fi în Cupa Regelui, împotriva lui Levante. În tur, la marginea orașului Valencia, rezultatul a fost egal, 1-1. Dacă va scoate un scor mai bun, Espanyol se va califica în optimile de finală ale competiției.

Espanyol, cu toate că este un club bogat, nu a avut rezultate prea bune în ultimii ani, bifând doar clasări modeste în La Liga. În prezent, echipa e pe locul 12, la doar trei puncte de zona retrogradării.

Debutul lui Gâlcă în prima ligă spaniolă se va produce la sfârșitul săptămânii, pe teren propriu, împotriva penultimei clasate, Las Palmas.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews: