Armata ucraineană anunță că a rezistat și controlează în continuare Kievul și celelalte mari orașe

soldat rus
Soldat rus. Foto: Ministerul Apărării din Rusia (Facebook)

Rusia a început o nouă ofensivă noaptea trecută și continuă și în această dimineață. Însă, armata Ucrainei anunță că e în continuare în controlul capitalei Kiev și a celorlalte mari orașe.

„Astăzi inamicul a continuat să încerce să treacă de apărarea Kievului. Coloane de trupe rusești au luat cu asalt periferiile capitalei. Toate mișcările forțelor inamicului sunt sub control. Situație este sub control în capitala țării noastre”, a spus Alexandr Sirski.

Ministerul Apărării din Ucraina transmite că au murit peste 5.000 de soldați ruși în urma confruntărilor. De asemenea, armata rusă a suferit și pierderi materiale. Aproape 200 de tancuri au fost distruse, 60 de tancuri și alte sute de blindate.

Peste 90% dintre ucraineni spun că îl susțin pe președintele Volodimir Zelenski, potrivit unui sondaj realizat de grupul Rating Sociological în acest weekend, relatează The Guardian.

Conform datelor de la 2.000 de respondenți, 91% dintre aceștia spun că îl sprijină pe Zelenski, în timp ce 6% au spus că nu îl susțin și 3% sunt nehotărâți.

Se văd și efectele sancțiunilor internaționale. Rubla rusească a scăzut cu 30% în raport cu dolarul american. Este un nou minim record pentru moneda rusească. Sunt mulți ruși care au format cozi la bancomate ca să scoată bani cash. De asemenea, bursa de la Moscova a amânat deschiderea și se aștepată să fie scăderi mari pentru marile companii rusești.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.