Armata rusă a bombardat o clădire din centrul orașului Harkov. Pe stradă erau mașini

FOTO: Capturi video
FOTO: Capturi video

O rachetă a căzut în centrul orașului Harkov, în această dimineață. Imaginile distribuite pe Twitter de Nexta arată că în acel moment, pe stradă erau mașini. A fost o noapte plină de bombardamente asupra principalelor ucrainiene.

Bombardamentele rușilor s-au concentrat în special pe cele mai mari orașe, Kiev și Harkov. La Ohtîrca, 70 de militari ucrainiene au fost uciși după un atac al artileriei ruse asupra bazei lor.

Orașul Kerson din sudul Ucrainei este „înconjurat” de trupe rusești, potrivit primarului Igor Kolikaiev și jurnalistei Aliona Panina de la Kyiv Independent.

„Armata rusă a stabilit puncte de control la intrările în Kerson. Kerson a fost și va fi al Ucrainei”, a scris primarul pe Facebook.

Jurnalista Aliona Panina a declarat pentru un post tv că aprovizionarea magazinelor cu alimente este dificilă, pentru că depozitele sunt situate în afara orașului. Localnicii beneficiază de apă și curent.

„Orașul este practic înconjurat, sunt o mulțime de soldați ruși și echipamente militare în toate părție, au stabilit puncte de control la ieșiri”, a declarat jurnalista.

Într-un nou mesaj, președintele Volodimir Zelenski acuză Rusia de crime de război. El a cerut scoaterea Rusiei din Consiliul de Securitate ONU.

„Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie, trebuie oprit imediat. Distrus din punct de vedere economic. Pentru a arăta că omenirea este capabilă să se apere. Ucid oameni în Cernihiv, Mariupol, Donețk”, a declarat el.

„Un stat care comite crime împotriva civililor nu poate fi un membru al Consiliului de Securitate ONU. Pentru un astfel de stat, intrarea în toate porturile, canalele și aeroporturile din lume trebuie oprită”, a mai declarat președintele ucrainean.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.