Armata israeliană transmite că a preluat controlul în toate comunitățile

    FOTO: Israel Defense Forces - Karakal Winter Training/Wikimedia Commons
    FOTO: Israel Defense Forces - Karakal Winter Training/Wikimedia Commons

    Purtătorul de cuvânt al forțelor de apărare israeliene, Daniel Hagari, a transmis, în această dimineață, că Israelul deține „controlul” tuturor comunităților și în acest moment nu există lupte în interiorul țării. Însă, mai spun reprezentanții armatei israeliene, că este posibil să mai existe militanți Hamas pe teritoriul israelian.

    Jurnaliștii de la The Wall Street Journal, care citează membri de rang înalt ai Hamas și Hezbollah, spun că oficialii de securitate iranieni au ajutat la planificarea atacului surpriză de sâmbă al Hamas asupra Israelului și au dat unda verde pentru asalt în cadrul unei reuniuni care a avut loc lunea trecută la Beirut.

    Jurnaliștii americani mai spun că această alianță ar fi fost formată în luna august, pentru a planifica incursiunile aeriene, terestre și maritime din Israel. Mai multe reuniuni ar fi avut loc la Beirut pentru a pune la punct ofensiva și la ele ar fi participat și ofițeri ai Gardienilor Revoluției Islamice, corpul de elită al regimului islamic de la Teheran.

    La aceste şedinţe au fost prezenţi reprezentanţi a patru grupări militante susţinute de Iran, inclusiv Hamas, care deţine puterea în Gaza, dar şi Hezbollah, grupare militantă şiită şi totodată facţiune politică în Liban, au declarat sursele WSJ.

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.