Ard 5 blocuri. Pompierii au fost agresați de locatarii furioși

incendiu craiova
Sursa: ISU Dolj / Captură Euronews

ACTUALIZARE. Incendiul s-a răspândit la 5 blocuri.

Un incendiu major a izbucnit în Craiova în această dimineață. Ard apartamentele din 5 blocuri, iar pompierii au fost agresați de oamenii furioși că salvatorii nu intervin mai repede, relatează „Adevărul”.

Incendiul a izbucnit la una dintre mansarde, iar apoi s-a extins la un alt bloc, ce este lipit de primul.

Ulterior, focul a ajuns la încă 3 blocuri, afectând în jur de 20 de apartamente. Potrivit Digi 24, incendiul ar fi izbucnit de la o lumânare lăsată aprinsă de locatarul dintr-o garsonieră.

Acțiunea pompierilor este îngreunată de accesul dificil la cele două blocuri.

Un locatar a suferit un atac de panică, iar un altul a suferit arsuri la mâini și a fost transportat la spital.

Furioși că pompierii nu intervin mai repede, locatarii i-au agresat verbal pe salvatori și le-au smuls din mâini furtunurile cu care urmau să stingă incendiul.

Mai mult, un bărbat l-a lovit cu palmele pe purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, a anunțat postul de televiziune Digi 24.

Circa 30 de pompieri intervin la fața locului. A fost inițiată și o anchetă, după ce oamenii au reclamat că pompierii au ajuns târziu la locul incendiului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.