Aproape liber. Parfumatul Giovani a făcut închisoare într-un an cât alții în șase

FOTO: Libertatea.ro
FOTO: Libertatea.ro

Magistrații Judecătoriei Medgidia au decis eliberarea condiționată a lui Ioan Becali, care execută o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare la Penitenciarul Poarta Albă. Becali a făcut până acum 1 an și 10 luni de închisoare.

Propunerea a fost formulată de „comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate” din cadrul penitenciarului „Poarta Albă” din judeţul Constanţa.

Pentru a-i fi redusă pedeapsa, Ioan Becali a scris o carte în închisoare, potrivit jurnaliștilor de la Adevărul. „Manualul investitorului în fotbal”, este titlul cărții pe care Becali a scris-o, un volum cu 104 pagini.

„S-au făcut toate demersurile necesare ca urmare a solicitării venite din partea sa în scopul realizării unei opere. Acum ea este analizată pentru a se demonstra dacă este o carte sau o lucrare ştiinţifică”, declara, în luna iulie, purtătorul de cuvînt al Penitenciarului Slobozia, Gabriel Rusu.

Giovani Becali a fost condamnat în martie 2014 la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor.
Alături de el, au mai primit condamnări Gică Popescu, eliberat de curând, Victor Becali, Gheorghe Nețoiu, fostul președinte al clubului Gloria Bistrița – Jean Pădureanu, fostul președinte al Stelei – Mihai Stoica, George Copos și fostul acționar de la Dinamo – Cristi Borcea.

Aceștia au fost acuzați că au transferat mai mulți fotbaliști fără să respecte legea și au prejudiciat statul cu aproximativ 13 milioane de euro.

În fața jurnaliștilor, Giovani Becali a respins de fiecare dată foarte agresiv acuzațiile că ar fi încălcat legea în cazul unor transferuri.

SURSA FOTO: Libertatea 

Recomandările editorilor GreatNews 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.