Oricine poate fi taximetrist, atâta vreme cât are un smartphone. Cam asta spune, în mare, aplicația Uber. Lucrurile sunt simple, devii utilizator al aplicației și poți fie să iei în mașina ta pe oricine și să fii plătit la kilometru, ca un taximetrist clasic sau să fii client al altui utilizator.
Doar că pe cât e de simplă, pe atât de simplu și încalcă legislația multor state europene. Și mulți n-au stat pe gânduri au interzis utilizarea Uber. Ca răspuns, reprezentanții companiei au făcut la rândul lor o plângere către Uniunea Europeană, relatează Newsweek. Statele unde Uber nu a avut viață ușoară sunt Franța, Germania și Spania, dar nici în România aplicația n-a fost primită tocmai cu brațele deschise.
Mai-marii companiei au confirmat că au înaintat trei plângeri împotriva țărilor cârcotașe și susțin că nu aplicația lor nu face taximetrie, ci e doar o nouă formă de transport, cu persoane care sunt propriii angajați. Aceasta ar fi și chicița care i-ar exonera de legislația națională a acestor state cu privire la licențierea taximetriștilor.
În ciuda demersului Uber, potrivit Newsweek, UE are prea puține prerogative în domeniul transportului, care ține de legislația fiecărei țări mai mult.
Uber este o companie estimată la 40 de miliarde de dolari.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: