Apar două noi posturi de televiziune în România

tvr
Foto: TVR Pagina Oficială de Facebook

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a aprobat înfiinţarea a două noi canale: TVR SPORT şi TVR FOLCLOR, în şedinţa care a avut loc joi, 16 februarie, la Timişoara. Decizia a fost luată cu 11 voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”.

„Anul trecut am reușit o reparație morală față de telespectatorii din România, prin relansarea TVR INFO și TVR CULTURAL. Iată că anul acesta vom lansa TVR FOLCLOR și TVR SPORT, canale dedicate unor domenii de interes semnificativ pentru români. Cred că intrăm în firescul unui serviciu public de media aliniat vremurilor și misiunii sale”, a declarat Dan-Cristian Turturică, preşedintele-director general al Societății Române de Televiziune (SRTv).

„În ședința de azi, majoritatea covârșitoare a membrilor Consiliului de Administrație a susținut această viziune de dezvoltare și vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru asta”, a mai spus Turturică.

Televiziunea Română își propune să facă din conservarea şi promovarea patrimoniului naţional obiectivele TVR FOLCLOR.

TVR SPORT va promova, la nivel național, educaţia pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă, susţinerea sportului şi a sportivilor români. De asemenea, va oferi publicului competiții din domenii sportive care nu-și găsesc locul pe piața de televiziune din România.

În calitate de membru al European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice, dar și a altor organisme internaţionale, TVR SPORT va include în oferta sa și pachete de programe livrate de parteneri.

Lista evenimentelor sportive cuprinde şi Campionatul European de Fotbal U21, găzduit de România şi Georgia, dar şi UEFA European U19 Championship, UEFA Women’s Futsal EURO 2023, UEFA Women’s U17 Championship 2023, UEFA European U17 Championship, UEFA European Womens’s U19 Championship și UEFA Futsal U19 EURO 2023.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.