Ani grei de închisoare pentru un bărbat care și-a bătut copiii pe care îi avea în grijă

copii
Foto: Alexas_Fotos / pixabay.com

Un bărbat din județul Sibiu a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce și-a bătut copiii pe care îi avea în grijă, relatează publicația alba24.ro.

Raș P. a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Alba Iulia pentru tentativă de omor, iar sentința este definitivă.

Incidentul s-a petrecut în ianuarie 2023, când bărbatul s-a întors beat acasă de la un parastas. Partenera sa de viață era spital, unde aștepta să nască, iar acasă erau cei 2 copii pe care aceasta îi avea din altă relație: un copil de 7 ani și o fetiță de 4 ani.

Aici, bărbatul a continuat să bea țuică și vin, iar la un moment dat s-a enervat din cauza băiatului.

Potrivit instanței, bărbatul „l-a lovit cu palmele peste față după care l-a trântit de sol (acesta fiind din beton-ciment), după care l-a lovit cu picioare peste față. Urmare a agresiunii exercitate asupra băiatului, sora acestuia în vârstă de 4 ani a început să plângă, motiv pentru care inculpatul a luat-o și a trântit-o de sol în repetate rânduri pe aceasta până ce minora și-a pierdut conștiența. Observând că fetița a rămas inconștientă pe sol, a aruncat cu apă pe ea.”

Copiii au avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale. Pentru faptele sale, magistrații din Sibiu l-au condamnat la 12 ani de închisoare.

Bărbatul nu a fost de acord cu pedeapsa primită, considerând că este prea mare pentru fapta sa. A făcut apel, dar judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au menținut sentința.

Foto: Alexas_Fotos / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.