Angajații unei primării din Argeș au cheltuit o avere pe SMS-uri trimise lui Măruță

la măruță
Foto: Pagina de Facebook a emisiunii "La Măruță"

Primăria comunei Bascov, aflată la o aruncătură de băț de Pitești, a ”investit” aproape 100.000 de lei din buget în mesaje trimise la o emisiune realizată de Cătălin Măruță, la Pro TV.

N-o spunem doar noi, ci ziarul local Jurnal de Argeș, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al liberalilor bascoveni, Gelu Tofan.

”Aproape un miliard de lei au cheltuit angajații Primăriei Bascov pe SMS-uri”, spune acesta, care, pentru efect electoral, a omis faptul că în urmă cu aproape 13 ani a avut loc o denominare a monedei naționale a României.

Cheltuiala exorbitantă, de peste 50 de salarii minime pe economie, a fost provocată de participarea ansamblului folcloric ”Doina Bascovului” la competiția națională ”Duelul Ansamblurilor”, care l-a avut drept realizator pe Cătălin Măruță, la Pro TV.

Angajații Primăriei Bascov au expediat peste 60.000 (n.r. – șaizeci de mii) de mesaje la Pro TV de pe telefoanele de serviciu pentru a vota ansamblul Doina Bascovului, ba se spune că au avut chiar și o normă de SMS-uri trimise, scriu jurnaliștii argeșeni.

Bascovenii n-au ținut cont că un mesaj costă 25 de eurocenți (n.r. – aproape 1,2 lei), dorința de a-i învinge în finala competiției pe cei de la „Zestrea Budureștii”, din Bihor, și de la „Doina Cârcinovului”, de la Priboieni, fiind mult prea mare.

Mai mult, angajații Primăriei comunei cu peste 10.000 de suflete au trimis un ”tsunami” de SMS-uri și în semifinala competiției.

Liberalul Gelu Tofan a dezvăluit că factura pentru mesajele din semifinală, de 20.000 de lei, a sosit deja, iar următoarea se anunță a fi mult mai costisitoare pentru bugetul local.

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local Bascov, în urmă cu câteva zile, consilierul PNL, Dorin Vlăsceanu, dar și câțiva consilieri ai PSD, care sunt majoritari, s-au opus ca factura să fie plătită de la bugetul local, care fusese ideea primarului Gheorghe Stancu.

Primarul Gheorghe Stancu a propus ca SMS-urile să fie plătite de Primărie. Consilierii nu i-au aprobat planul. Foto: Jurnalul de Argeș

Încă nu se știe cine va plăti pentru SMS-urile bascovene către Măruță, dar bănuim că tot contribuabilii.

Drept comparație, trupa The Humans a fost aleasă de români să ne reprezinte ţara la Eurovision 2018, obţinând puțin peste 3.000 de voturi pentru piesa „Goodbye“.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.