Povestea tinerei care strânge borcane cu ulei pentru a salva o grădiniță

borcanul cu ulei
Ana Munteanu și fiul ei străbat orașul pentru a colecta uleiul uzat. Foto: pressalert.ro

O tânără din Timişoara strânge uleiul uzat din casele oamenilor pentru ca acesta să nu fie aruncat la chiuvetă sau în natură, relatează digi24.ro.

Împreună cu fiul ei de doi ani și jumătate, actrița Ana Munteanu străbate orașul în fiecare sâmbătă cu o bicicletă şi adună borcane cu ulei uzat.

În drum spre adrese, actrița le povestește oamenilor de pe stradă despre proiect. Le oferă borcane goale pe care sunt scrise informații legate de colectarea uleiului și un număr de telefon la care o pot contacta. Toată cantitatea strânsă este trimisă apoi la reciclare către „Respiră verde”, o firmă colectoare specializată din Oradea.

Proiectul inedit se numește „Borcanul cu Ulei”, și este dezvoltat și implementat împreună cu Asociația ECO CLUB Timișoara, potrivit pentrutimisoara.ro. Scopul proiectului este de a-i face pe oameni să conștientizeze ce efecte are un simplu gest, acela de a arunca uleiul uzat prin chiuvetă în canalizare. Inițiatorii proiectului spun că astfel se poluează apa, natura și rețeaua de canalizare. În plus, se pierde o resură importantă care, reciclată, poate fi reutilizată sub altă formă: din astfel de ulei uzat se poate obţine biocombustibil.

Actriţa primeşte 80 de bani pentru fiecare litru. Ana Munteanu vrea ca din banii strânși din colectarea uleiului să reabiliteze o grădiniță din Timișoara.


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru muncitori necalificați
Locuri de muncă în străinătate. Cazarea și masa, asigurate
Telefoane mobile ieftine, pentru părinți și bunici

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.