Amendați pentru că au rupt crengi de salcie de Florii

salcie
Przykuta via Wikimedia Commons

Zeci de persoane au fost amendate după ce au fost prinse că au rupt crengi de salcie de sărbătoarea Floriilor pentru a le vinde credincioșilor, relatează digi24.ro.

Pentru câţiva lei, sute de comercianţi de ocazie stau în faţa bisericilor în această zi, pentru a vinde crengi de salcie, simbolul acestei zile.

Weekend-ul trecut, 28 de persoane au fost prinse în București în timp ce rupeau crenguţele din parcuri şi de pe malurile Dâmboviţei. Poliţiştii bucureşteni au făcut razii prin parcurile Capitalei şi pe malurile Dâmboviţei şi au dat de negustorii de ocazie, chiar în timp ce rupeau crenguţele de sălcii.

Unul dintre bărbații amendați a povestit că vindea 7-8 fire cu un leu: „E sărbătoare, sunt Floriile şi nu am şi eu de mâncare”.

„Agenții au surprins chiar în momentul în care rupeau crengi sau chiar copaci peste 20 de persoane. Toate acestea au fost sancționate. Acțiunea declanșată de Poliția Locală mai presupune și sancționarea acelor cetățeni care vând în apropierea lăcașelor de cult aceste ramuri”, a declarat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti.

Poliţiştii îi avertizează pe cei care vor să le urmeze exemplul celor sancţionaţi deja că vor mai face controale şi în zilele următoare.


Recomandările editorilor GreatNews:

Religiile cu cea mai mare rată de creștere din lume
Parlamentarii pregătesc interzicerea fumatului în restaturante și baruri
Un nou centru acvatic se va construi în România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.