Alexandru Rafila avertizează: ”Se poate să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi”

alexandru rafila
Foto: antena3.ro / greatnews.ro

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că este posibilă o explozie a numărului de cazuri noi de COVID-19 în perioada următoare.

”E de vreo două săptămâni această creştere. Acum e mai evidentă pentru că în secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

”Mi-e greu să spun acum cât vor creşte. Lucrurile s-au schimbat faţă de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, vor fi mai puţin din categoriile vulnerabile – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – dacă persoane mai tinere, mai puţin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitaliceşti nu vor fi solicitate în aceeaşi măsură”, a adăugat el.

În acest moment, în România se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi pe zi.

Deputatul PSD a vorbit și despre campania națională de vaccinare.

”Pe măsură ce cantitățile de vaccin vor fi tot mai mari, se va întâmpla un fenomen natural, observat și în alte țări: s-ar putea să scadă entuziasmul. Se întâmplă. Când ai puțin vaccin, lumea vrea să se vaccineze, când ai mult vaccin, spune: dacă este așa de mult, lasă că ne vaccinăm noi! Și atunci, trebuie făcută o campanie de conștientizare, de pregătire a acestei perioade când vor fi disponibile cantitățile acestea mari de vaccin, încât lumea să se prezinte”, a explicat Alexandru Rafila.

Până în prezent, peste un milion de români au fost vaccinați împotriva COVID-19.